Fleetwelding & Celluose Lassen

Home » Fleetwelding & Celluose Lassen

Fleetweelding word toegepast bij het lassen van pijpleidingen. Het lassen met dit type elektrode noemen we "Fleetwelden" of "Celluose lassen". De elektroden hebben bij deze techniek een coating welke is gemaakt van cellulose. Door de intense boog en de diepe branding die hiermee word gecreëerd is dit type lassen geschikt voor verticaal, neergaand lassen wat geschikt is voor pijpleidingen. We zien dit terug in de gas en petrochemische branche, pipeline-laselektroden. De lassnelheid ligt bij deze methode hoog ten opzichten van andere lasmethodes. De lasnaad ontstaat aan de binnenkant van de leiding en heeft een ruw las uiterlijk. Het is niet zo gevoelig voor tocht wat perfect is voor leidingen.

 

Bij fleetwelding ontstaat er wel veel rook en spatten tijdens het lassen. Maar het lassen gaat snel, er kan in alle posities gelast worden. Het is mogelijk om relatief grote openingen te overbruggen en de las is relatief diep en ongevoelig voor corrosie. Een nadeel is wel het hoge waterstofgehalte, waardoor er een risico is op koudscheuren.

 

Heb jij ervaring als lasser? Dan komen we graag met je in contact.

T: +31612109409
Einfo@tech4you.nl

Gerelateerde blogs

15 juli 2022
WarmtelinQ Werken Aan Een Duurzame Toekomst

Nederland werkt aan een duurzame toekomst: minder Co2-uitstoot en minder aardgas. Gasunie legt met het Havenbedrijf Rotterdam samen WarmtelinQ aan.

Lees meer
5 juli 2022
Jos Van Der Lubbe Vervangt Waterleiding!

Jos van der Lubbe, een opdrachtgever van TECH4YOU vervangt een enorme waterleiding in Dordrecht! Het gaat het hier om een 72' waterleiding Evides.

Lees meer
15 augustus 2018
Fleetwelding & Celluose Lassen

Fleetweelding word toegepast bij het lassen van pijpleidingen. Het lassen met dit type elektrode noemen we "Fleetwelden" of "Celluose lassen".

Lees meer
TECH4YOU is een technisch uitzendbureau dat bemiddeld in het ondergronds leidingwerk, petrochemische industrie, en constructie. Wij leveren vakbekwaam personeel zowel uitvoerend zoals o.a.: lassers, fitters en grondwerkers en staf- en kaderfuncties zoals o.a.: projectadministrateurs, werkvoorbereiders en uitvoerders.
Volg ons op

Contact

Bredaseweg 69 
4844 CK Terheijden
09:00 - 17:00
Maandag - vrijdag
© 2024 Tech4You. Alle rechten voorbehouden.
homeenvelopesmartphoneclock
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram